Puskaparkki

Salmen ulkoilualue, Nuuksio Vihti – Mukava talvinen reissuviikonloppu

Meistä kumpikaan ei ollut aiemmin käynyt Nuuksiossa. Nyt korjattiin tilanne ja lähdettiin viettämään Salmen ulkoilualueelle viikonloppua matkailuautollamme.

Meidän alkuperäinen suunnitelma oli mennä Paratiisintien parkkipaikalle, jonka läheisyydessä on keitto -ja grillikatos. Helmikuisena perjantai iltana ajoimme innokkaina ja uteliaina Paratiisintietä. Kuinka ollaankaan matka pysähtyi, kun tielle oli kaatunut iso kuusi. Saatiin kuin saatiinkin yhteistuumin nostettua ja siirretty kuusi ojaan ja matka pääsi jatkumaan. Parin sadan metrin päässä oli kuitenkin korkea lumivalli – jaahas, talvikunnossapitoa ei ollutkaan perille saakka.

Tiellä oli kaatunut kuusi
Talvikunnossapito ei ollutkaan Paratiisintien parkkipaikalle asti.

Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä peruuttamaan. Onneksi oli tienhaara, jonne juuri ja juuri mahduimme peruuttamaan ja kääntämään matkailuautomme. Lähdimme ajamaan takaisinpäin ja päädyimme salmen -ja paratiisintien risteyksessä olevalle Salmen ulkoilualueen pienelle parkkipaikalle. Onneksi tässä oli ainakin osa parkkipaikasta aurattu ja pääsimme yöpymään tässä.

Salmen ulkoilualueen parkkipaikka, Salmentien päässä.

Salmen ulkoilualue

Salmen ulkoilualue sijaitsee Otalammella Vihdin alueella, 120 -tien varrella. Tässä on myös Helsingin kaupungin Salmen leirintäalue, mutta täällä on ainoastaan kausipaikkoja matkailuautoille ja vaunuille.

Parkkipaikalta lähti mukavasti useampi eri pituinen reitti. Päästimme lähteä kiertämään pisimmän n. 10 km vihreän, Tapiontaival -reitin. Lunta oli satanut edellisenä päivänä ja aamuna, joten se toi pienen lisän reitille, kun sai tarpoa noin 10 cm pakkaslumessa. Ilma oli kuitenkin todella ihana. Pieni muutaman asteen pakkanen ja ihana auringonpaiste.

Salmen ulkoiluaulue
Lähdimme kiertämään Vihreän Tapiontaival -reitin.
Salmen ulkoilualue

Lunta olisi satanut edellisenä iltana, joten saimme tarpoa reitin lumessa.
Ihana aurinkoinen talvipäivä

Tapiontaival -reitti oli helppo kulkuinen suurimmaksi osaksi leveähköllä metsätiellä. Reitin varrella oli muutama hiukan jyrkempi nousu mutta peruskunnon omaavalta se kyllä sujuu hyvin. Kaikki reitit täällä oli todella hyvin merkitty. Pidimme erityisesti tasaisin välimatkoin olevasta kartasta, johon oli merkitty sen hetkinen sijaintisi. Täällä oli kyllä parhaiden merkityt reitit meidän retkeily kokemuksella.

Salmen ulkoilualue
Reitin varrella oli kartta, johon oli mukavasti merkitty sen hetkinen sijaintisi punaisella ympyrällä.

Reitin varrella oli kolme grillikatospaikkaa. Pysähdyimme syömään eväitä ja ihastelemaan maisemia Vähä -Parikas nimiselle grillauspaikalle, joka on Pikku-Parikas nimisen järven rannalla. Onneksi otimme mukaan vain valmiiksi tehnyt leivät, koska polttopuita täällä ei ollut. Olisi kulkenut makkarat tai meidän lounas suunnitelman mukaiset kanahampurilaistarvikkeet turhaan repussa. Toivottavasti täällä ainakin kesäisin olisi puita, koska hiukan on pitkä matka kantaa omat puut.

Pikku-Parikas Salmen ulkoilualue
Pikku-Parikas

Pikku- Parikas

Ulkoilun jälkeen oli mukava palata lämpimään autoon ottamaan pienet päiväunet. Illalla valmistimme herkullisen paellan viinin kera ja katsoimme tv:tä. Voit lukea Paellan ohjeen täältä.

Valenssialaistyyppinen paella meidän tapaan reissussa.

Sunnuntai aamuna herättiin ihanaan auringonnousuun ja nautittiin aamupala hitaasti nauttien.

Salmen ulkoilualue
Ihana auringonnousu
Aamupalalla oli mukavat maisemat.

Tästä viikonlopusta on myös Youtube kanavallamme video. Voit käydä katsomassa sen tästä.

Jos tämän tyyppinen materiaali kiinnostaa sinua, ota ihmeessä kanava tilaukseen ja paina kelloa. Saat ilmoituksen uudesta videostamme.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *