Puskaparkki

PIHTILAMMEN LAAVU, PÄLKÄNE – Hyvä retkikohde

Marraskuussa vietimme matkailuautollamme yhden yön Pälkäneellä Pihtilammen laavulla. Pihtilammen laavu sijaitsee Luopioisten lähellä, Laipanmaan metsäalueella. Täällä on paljon järviä ja lampia, joista löytyy useampia retkikohteita sekä laavuja. Itse emme olleet täällä aiemmin käyneet ja Pihtilammen laavu oli todella positiivinen yllätys.

Pihtilammen laavu
Parkkipaikalla on hyvin tilaa

Google mapsin avulla löytää hyvin Pihtilammentien, joka on Luopioisten ja Rautjärven välisellä tiellä nro 322. Pihtilammentietä ajetaan n. 3,5 km. Tästä haarautuu tie vasemmalle Pihtilammen eteläpäähän, laavun parkkipaikalle. Kesäaikaan tänne pääsee ajamaan perille asti. Sappeelle matkaa kertyy n. 20km, Lahteen n. 95km, Hämeenlinnaan 72km ja Tampereelle 69km.

Marraskuun puolessa välissä lunta ei vielä ollut, joten pääsimme hyvin laavun parkkipaikalle. Tilaa on hyvin ja vaunullakin on helppo tulla.

Pihtilammen laavu
Laavulta on mukavat maisemat lammelle.

Pihtilammen laavu
Maisa ja Nella

Pihtilammen laavu on kaunis kohde vuodenajasta riippumatta. Se oli sitä myös harmaana marraskuun päivänä.

Grillailtiin laavulla lohta.

Siististi pidetyllä alueella on laavu, lammen tuntumassa grillauspaikka, ulko-wc ja polttopuita.

Pihtilammen laavu
Kuva laavulta
Polttopuille on oma liiteri.
Kuva parkkipaikalta laavulle päin.
Ulko- wc

Luontopolku lähtee laavulta

Laavulta lähtee luontopolku, jota pitkin pääsee kahdelle eri laavulle Ruokojärvelle 4,5km ja Elamonjärvelle 5,7km. Toiseen suuntaan lähdettäessä pääsee 6,9km päässä olevalle Rajalan kämpälle, jossa on parkkipaikka. Jos haluaa kiertää koko pitkän reitin – Hirvijärven kierros, kertyy sille mittaa 12km. Reitti on hyvin merkitty.

Itse kävelimme kyseistä reittiä muutamia kilometrejä palaten takaisin laavulle. Ainakin tuolta osin reitti vaikutti helpolta.

Laavulta lähtee hyvin merkitty luontoreitti.
Lammenympärillä on pitkospuut.

Kaunista maisemaa reitin varrella.

Reitillä lammen ylitys.

Pihtilammen laavu on kaunis kohde vuodenajasta riippumatta. Se oli sitä myös harmaana marraskuun päivänä. Kaunis luonto, jossa hyvät puitteet retkeilyyn ja eväiden nauttimiseen myös telttailuun löytyy paikkoja.

Pihtilammen laavu
Lammen lähellä toinen grillipaikka
Pihtilammen laavu

Yllätyimme laavun ja alueen viihtyvyydestä ja ajatuksena on mennä sinne uudelleen keväällä tai kesällä. Pihtilammen laavulle annamme kyllä suosituksen. Kannattaa mennä tutustumaan, nauttimaan retkeilystä ja luonnosta.

Laipamaan retkeilyalueesta voit lukea lisää täältä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *