Puskaparkki

PARHAIMMAT PUSKAPARKIT SUOMESSA x5

Puskaparkkeilu on meille läheltä sydäntä ja erityisen ihania ovat paikat veden äärellä. Osaan yöpymistämme puskaparkeista olemme ihastuneita erityisen paljon. Listasimme mielestämme viisi parasta puskaparkkia, joissa olemme yöpyneet tähän mennessä.

Päivitetty 12.11.2023.

1. PÄIHÄNIEMI, TAIPALSAARI

Päihäniemen virkistyalueelle pääsee hyväkuntoista Päihänniementietä 441. Päihäniemi on harjujen suojelualuetta, jossa on mäntypuustoinen kangasmetsä.

Mahtava toista kilometriä pitkä ranta, jossa on mukava uida, suppailla ja nauttia maisemista. Alueelta löytyy useampi grillauspaikka sekä polttopuita.

Olemme viettäneet kaksi viikonloppua Päihäniemellä, elokuussa 2020 ja juhannuksena 2022. Päihäniemeen kannattaa mennä erityisesti aurinkoisena päivänä, silloin tämä alue antaa parastaan.

Päihäniemi on suosittu kohde päiväretkeilyyn tai yöpymiseen. Täällä on usein matkailuautoja ja -vaunuja sekä telttailijoita. Erittäin suositusta paikasta huolimatta yöt ovat kuitenkin olleet rauhallisia. Juhannuksena porukka valvoi aamun pikkutunneille asti mutta onneksi suhteellisen hiljaisesti.

Puskaparkki Päihänniemi
Päihäniemi, Taipalsaari
Puskaparkki

2. HIEDAN UIMARANTA, ORIVESI

Satamaranta 152

Yleinen pieni uimaranta, jonka vieressä hyvin parkkitilaa. Parhain paikka on ehdottomasti pienessä niemenkärjessä, joka on arvatenkin suosituin.

Tällä puskaparkilla on ollut meille rauhoittava ja rentouttava vaikutus. Olemme sen kokeneet pariin kertaan täällä ollessa. Matkailuauton saa lähelle järveä, muita ja varsinkin uimaan tulijoita häiritsemättä. Ehkä paikan taika piilee juuri järvessä ja sen läheisyydessä.

Alueella ei ole grillauspaikkaa. Päivä täällä kuluu mukavasti rentoutuen, uiden ja suppaillen.

Vasta rannalla on Säynäniemen leirintäalue.

Puskaparkki, Orivesi
Hiedan uimaranta, Orivesi

3. ISO-VALKEE, SOMERO

Kaunis luonnonläheinen paikka, jossa grillaus mahdollisuus usealla eri paikalla järvenympärillä. Iso-Valkeen järvenympäri kiertää suhteellisen helppokulkuinen n. 3km reitti.

Iso-valkeesta on oma esittelypostaus, jonka pääset lukemaan tästä.

Puskaparkki
Iso-Valkee, Somero
Puskaparkki, Iso-valkee

4. SIIKAKOSKENTIE, RUUNAA

Ruunaalla Neitikoskella on ihana virkistysalue Siikakoskentien varrella. Suurehkolle alueella mahtuu useampi matkailuauto ja vaunu. Vierestä lähtee patikointireitti Neitikoskelle.

Kaunis kangasmaastoinen paikka aivan järven tuntumassa. Olen tehnyt tästä oman esittelyn, jonka pääset lukemaan täältä.

Puskaparkki
Siikakoskentie, Ruunaa

5. KÖTTBODA, PORVOO

Päivitetty 12.11.2023 Alueelle ilmeisesti tullut puomi.

Suosittu paikka matkailuautolla tai teltalla yöpymiseen. Ihana hiekkaranta, jossa on koirille tehty oma aidattu alue uinti mahdollisuudella. Maisa ja Nella olivat ihan haltioituneita paikasta. Meressä viihdyttiin ihan vaan seisomassa, kun enää ei jaksanut uida.

Alue on isohko ja paikalla on usein paljonkin väkeä, joko yöpymässä tai päiväretkellä. Alueella ei ole ulkoilu reittejä.

Köttboda, Porvoo

Oletko käynyt näissä puskaparkeissa? Tykkäsitkö?

Olisi kiva kuulla sinun suosikkipuskaparkki. Kirjoita kommenttikenttään ja annetaan samalla vinkkejä muille 😊

2 Comments

  • Milja Pajunen

    Ollaan nyt Köttbodassa 11.11.23. Tänne on tullut puomit. Eli monttuun ei pääse eikä itse alueelle. 🙁
    Vain sisääntulon parkkipaikalle pääsee joka on kyllä hieman laajennettu.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *