Rakennusprojekti

PAKUN MUUTOSTYÖT – uusi sisustus

Tässä blogi-kirjoituksessa kerron viime talvena tekemästämme pakun sisätilan muutoksesta. Pakulla ei ole enää aiemmin tarvitsemaamme tavarankuljetus käyttöä, josta lähti ajatus muuttaa sänky kiinteäksi.

MIKSI LÄHDIMME MUUTTAMAAN PAKUN SISUSTUSTA?

Alun perin pohjaratkaisun suunnittelu lähti sängystä, jonka täytyi olla helposti irrotettavissa tavarankuljetusta varten. Olisimmeko heti alkujaan tehneet kiinteän sängyn, jos kuljetus tarvetta pakulla ei olisi ollut? Voi olla. Alkuperäisestä rakennusprojektista voit lukea lisää tästä.

Aloimme suunnittelemaan uutta pohjaratkaisua vuoden alussa. Halusimme sen olevan helposti toteutettavissa, niin ettei koko sisustaa tarvitsisi purkaa.

Meillä oli jo yhden kauden verran kokemusta, joka iltaisesta ja aamuisesta sängyn ja petivaatteiden kasaamisesta ja levittämisestä. Kyllähän se alkoi kieltämättä välillä vähän ärsyttämään. Lisäksi petivaatteetkin veivät jonkin verran ylimääräistä säilytystilaa, jota halusimme muutenkin lisää ulkotuoleille, pöydälle ja sup-laudoille. Näissä taisi olla tarpeeksi syytä lähteä tekemään muutoksia.

UUTTA ILMETTÄ

Muutos lähti liikkeelle sängyn ja pöytähyllykön purkamisella. Tämä kävi nopeasti, koska olihan sänky muutenkin helposti irrotettavissa. Keittiön tasot saivat olla paikoillaan.

Purkamisen jälkeen aloitimme muutostyön maalaamalla ja kiinnittämällä uuden vanerin toiselle puolelle pakun seinää, jossa oli aiemmin pöytähyllykkö. Tämän jälkeen vuorossa oli sängyn kiinnikkeiden kiinnitys pakun seinään, jonka jälkeen alkoi itse sängyn rungon asennus. Sängyn ja keittiön tasojen väliin suunnittelimme pienet ”sohvat” molemmille puolille, jonka alle saimme säilytystilaa. Sängynrungon alta tulisi meille uusi pöytä, joka on ulos vedettävä.

Saisimme myös hyvin uutta säilytystilaa pakun takaosaan, sängyn alle. Täällä on nyt hyvä säilyttää sup-laudat, tuolit ja pöytä sekä muuta tarpeellista, kuten vesiletku, ulkomatto ja mukana tarvittavia työkaluja ym. Tähän takaosan säilytystilaan olemme erityisen tyytyväisiä. Aiemmin sup-laudat, tuolit ja pöytä olivat pakun sisällä. Ne täytyi aina siirtää pois edestä yöpymisen ajaksi, sekä toisinpäin. Nyt myös tämä edestakaisin siirtely on jäänyt pois.

Maisa ja Nella tykkäsivät aiemmin nukkua paljon levitettävän sänkymme alla. Tästä saimme ajatuksen tehdä heille oman ”kolon” tulevan sängyn alle. Näin saamme myös hiukan enemmän lattiatilaa, kun koirat on pois edestä esim. ruuanlaiton aikana.

Muutosremonttia teimme pikkuhiljaa 2022 alkuvuoden aikana. Muutoksen alkaessa valmistua olimme entistä varmempia siitä, että tämä tulee olemaan hyvä ja toimiva ratkaisu.

Olimme innoissamme 🙂

UUSI IKKUNA

Lisäsimme pakuun myös uuden pienen ikkunan sängyn toiseen päätyyn. Tämä kahdesta syystä:

-Saatiin läpivetoa pakuun paremmin. Tämä on varmasti tarpeen esim. lämpiminä kesäpäivinä. Ikkuna on siis avattavissa.

-Toiseksi saimme taas hiukan enemmän valoa sisään. Tästä uudesta pikku ikkunasta on ihana katsella kaunista maisemaa nukahtaessa ja heti aamulla herätessä.

UUSIO KÄYTTÖÄ

Halusimme käyttää mahdollisimman paljon hyödyksi aiempaa materiaalia, koska se olisi ekologista sekä säästäisi myös kustannuksia. Miksi heittää pois hyvää käyttökelpoista tavaraa?

Käytimme paljon hyödyksi puutavaraa, jota purimme aikaisemmista kalusteista. Oikeastaan ainut mitä jouduimme ostamaan oli vaneri toiseen seinään, maalia sekä ruuveja.

Vanhasta sänky/sohva yhdistelmästä käytimme patjan sekä kankaan uusiin istuimiimme. Patja oli helposti leikattavissa uuteen kokoon. Päälikankaan ompeleminen oli hiukan haastavampaa, kun kumpikaan meistä ei ole niin tuttuja ompelukoneen kanssa 🙂 Edelliseen ratkaisuun sohvan päällisen teetimme Eurokankaassa, jossa se ommeltiin oikeisiin mittoihin. Yhteistyö ompelukoneen kanssa sujui kuitenkin yllättävän hyvin ja saimme hyvät istuimet meille aikaiseksi.

MUUTOSKATSASTUS

Sisämuutostöiden lisäksi ja ehkä osittain siitä johtuen katsastimme pakun kevyt kuorma-autosta matkailuautoksi. Koska sänky on nyt kiinteä, oli tämä muutoskatsastus melkein pakko tehdä.

MITÄ MUUTOSKATSASTUKSEEN VAADITAAN?

Tässä asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon muutoskatsastaessa pakua verovapaaksi matkailuautoksi:

  • Sisäkorkeus oltava vähintään 185cm
  • Kaasupullolla oltava oma suljettava kaappi
  • Kaasupullon kaapissa läpivienti ulos
  • Kaasujärjestelmän koeponnitus tehtynä, jos kaasulla on kupariputki.
  • Sähkötarkastus tehtynä, jos sähkö 230v.
  • Palosammutin
  • Palohälytin
  • Paino auton vaatimusten mukaisesti.
  • Wc/suihkutilassa ilmanvaihtoventtiili.

Toki aina kannattaa vaikka soittaa ja kysyä ajantasaiset vaatimukset katsastuskonttorilta.

VALMISTA JA IHANAA 🙂

Olemme todella tyytyväisiä, että lähdimme toteuttamaan tämän muutoksen. Parin kuukauden viikonloppureissujen kokemuksella kaikki toimii hyvin ja olemme saaneet pakuun rutkasti lisää säilytystilaa.

Mitä mieltä sinä olet muutoksesta?

Kommentoi tai jos mieleesi tuli kysyttävää älä epäröi 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *