
Paella – Meidän tapaan reissussa
Reissussa on välillä kiva panostaa enemmän ruuanlaittoon ja herkutella. Valmistimme matkailuautossa, reissu olosuhteissa Valenssialaistyyppistä paellaa tavallisesti paistinpannulla /teräspannulla.
2-3 henkilölle
Valmistusaika n. 50min
Tarvitset:
n. 300g Kanasuikaleita/Koipinuijia tai – siipiä
1/2 pkt Pekonia
2 dl Paella riisiä (meillä oli tällä kertaa pitkäjyväistä riisiä, se käy myös)
Vihreitä papuja
Valkoisia papuja
1/2 Paprika
Pari valkosipulinkynttä
1/2 prk Mutti tomaattimurskaa
1 rkl Savupaprikamaustetta
1 Kanaliemikuutio
n. 7dl vettä
Paellamaustetta (tai sahramia)
Sitruuna
Ohje:
Valmista kanaliemi.
Paista kanasuikaleet ja pekoni. Jos käyttää luullisia kanoja niin liemestä tulee vielä maukkaampi. Siirrä ne pannun sivuille. Lisää pannun keskelle pilkottu paprika ja vihreät pavut.


Paista hetki ja lisää pannun keskelle savupaprikamauste, anna sen lämmetä hetki, jonka jälkeen lisää tomaattimurska ja valkoiset pavut. Hetken päästä lisää valmis kanaliemi ja paellamauste. Katso missä nesteen pinta on ja lisää vettä n. 1-2 dl. Anna sen kiehua kasaan n. 20 min. Siihen missä nesteen pinta oli ennen veden lisäämistä.


Ripottele riisi pannulle kauttaaltaan tasaisesti ja painele hiukan, jotta se painuu pannun pohjalle. Tärkeää on ettet enää sekoita paellaa. Pohjasta tulee rapea ja riisi hiukan karamellisoituu. Anna riisin kypsyä n. 20 min. (riippuu riisin kypsennysajasta) Vettä voi tarvittaessa hiukan lisätä kypsennyksen aikana.

Loppu vaiheessa riisi alkaa ns. poksua. Anna pannun olla levyllä vielä noin minuutin ajan. Ei pidempään, koska silloin riisi alkaa palaa. Lisää sitruuna lohkot paellan päälle.
Paella on valmis ja voit alkaa nauttimaan sen Espanjalaiseen tyyliin suoraan pannulta. Lisukkeeksi sopii hyvin patonki ja halutessaan juomaksi valkoviini.

Jos haluat nähdä tämän meidän paellan valmistuksen, voit käydä katsomassa sen YouTubesta tästä.


One Comment
Pingback: