Matkailuauto

MITÄ MAKSOI KUUKAUDEN LOMAREISSU EUROOPASSA?

Ensimmäinen Euroopan lomareissumme matkailuautollamme starttasi elokuun puolessa välissä Helsingistä Tallinnaan määränpäänä Pohjois-Italia. Yövyimme vaihtelevasti puskaparkissa, matkaparkissa sekä Camping-alueella.

Paljonko meillä kahdella aikuisella ja koiralla kului rahaa kuukauden loman aikana? Mihin kaikkeen rahaa meni? Kerron tässä blogipostauksessa vastaukset näihin kysymyksiin.

Puskaparkki Liettuassa

REITTIMME

Matkamme kulki Eckerö Linen lautalla Helsingistä Tallinnaan Baltian maiden, Puolan, Saksan ja Sveitsin kautta Pohjois-Italiaan. Takaisin Suomeen kuljimme samojen maiden läpi, tosin hiukan eri reittiä. Kilometrejä meillä kertyi n. 5700km.

Camping Piano Italia

MIKÄ OLI BUDJETTIMME?

Olimme kokonaisuudessaan budjetoineet kuukauden lomareissuumme n. 3000€. Tarkoituksena ei ollut niin sanotusti pihistää menoissa, vaan mennä fiiliksen mukaan. Suurin yksittäinen menoerä oli ehdottomasti diesel, johon olimme laskeneet menevän n. 1300€. Muihin menoihin emme laskeneet valmiiksi mitään tiettyä summaa. Pohdinnassa oli vain kohteet joihin rahaa kuluisi, kuten camping/matkaparkit, tiemaksut, ulkona syöminen ja ruoka (johon rahaa tietysti kuluisi kotonakin ollessa).

Ensimmäisen illan ateria ravintolassa Latviassa maksoi n. 24€

Tutustuimme ihaniin kaupunkeihin ja rakennuksiin. Tässä Saksassa Potsdamin kaupungissa.

MATKASUUNNITELMIIN TULI YLLÄTTÄVÄ MUUTOS

Halusimme päästä nopeasti Italiaan, jotta voisimme viettää siellä aikaa ja tutustua Pohjois-Italian järviin. Ajoimme suhteellisen suoraa reittiä ja viikon päästä olimme Italiassa. Italiaan päästyämme koiramme sairastui ja joutui leikkaukseen kohtutulehduksen takia. Tämä muutti matkan suunnitelmia radikaalisti ja Italian tutustuminen jäi ainoastaan Como-järveen. Leikkauksesta johtuen vietimme Italiassa Camping-alueella lähes puolitoista viikkoa. Emme olleet missään vaiheessa edes ajatelleet, että viettäisimme paikallaan niin montaa yötä camping-alueella reissun aikana. Ajatuksemme oli viettää pääsääntöisesti öitä puskaparkeissa, joka on meille se tutumpi vaihtoehto. Tämä muutos toi myös rahanmenoon erilaisen loven. Maksoimme enemmän yöpymisestä mutta toisaalta säästimme polttoainekuluissa.

Sveitsin moottoritiemaisemaa

KUINKA PALJON JA MIHIN RAHAA KULUI?

Kirjasimme matkan aikana ylös kaikki menomme eriteltynä. Näin jakautui rahankulutus kuukauden mittaisella reissullamme:

Eckerö Line lauttamatkat: 170€ Lauttamatka Helsinki – Tallinna – Helsinki. Kaksi aikuista ja 7m ajoneuvo. Koirasta ei mennyt maksua, koska oli matkan ajan matkailuautossa. Edestakaisen matkan varasimme ennakkoon muutamaa kuukautta aiemmin.

Diesel: 971,30€ Edullisin polttoaine oli Puolassa n. 1,49€/l ja kalleimman tankkauksen teimme Saksassa 2,24€/l (Sveitsissä emme tankanneet)

Camping ja matkaparkki: 367,00€ Tästä suurin osuus (270€) meni Italian Camping-alueeseen, jossa olimme puolitoista viikkoa.

Ruokakauppa: 471,38€ Edullisinta oli Puolassa, kallein Saksassa. Ruuan hinta oli kuitenkin kaikkialla edullisempi Suomen hintatasoon verrattuna. Tässä summassa on mukana myös alkoholi (mm. olut, viini, kuohari)

Ravintola: 371,00 € Ruokailu ravintolassa oli edullisinta Puolassa ja kallein Saksassa. Suomen hintoihin verrattuna kuitenkin edullisempaa. Muutaman kerran söimme pikaruokaravintolassa pidempänä ajopäivänä.

Tietullit: 73,00€ Tämä koostuu suurelta osin Sveitsin tiemaksusta, joka oli yhteensä 64€. Loppu osuus on Puolan tiemaksuista. Nämä koskevat yli 3500kg painavaa ajoneuvoa.

Julkinen liikenne: 7€ Puolassa tutustuimme Gdanskiin, jonne matkasimme matkaparkista ratikalla. Tuo summa on kahdelta aikuiselta 24h lippu.

Maisa: 734,50€ Maisan leikkaus Italiassa maksoi 700€. Loppuosuus on Virossa annettu Ekinokokkilääkitys ja lisäruuan osto.

Yhteensä meiltä kului kuukaudessa 2445,68€ (tässä summassa ei ole mukana Maisan leikkauksen hintaa. Leikkaus mukaan laskettuna rahaa kului 3145,68€)

Dieselin hintaa Italiassa

Tämä kärryllinen ruokaa maksoi Italiassa n. 50€

Yllätykseksemme alitimme budjetin selkeästi, koska Maisan leikkausta ei oikein voi laske kokonaissummaan. Suurin yllätys oli polttoaineen kohdalla, koska hiukan pelkäsimme ettei tuo 1300€ arvio riittäisi.

Camping-alueeseen meillä kului rahaa enemmän, mitä ajattelimme mutta taas vastaavasti ulkona syömiseen vähemmän.

Kokonaisuudessaan olemme tyytyväisiä mukavasta ja hyvin onnistuneesta ensimmäisestä Euroopan reissustamme, olemme nyt yhtä kokemusta rikkaampia 😊

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *