Matkailuauto

MITÄ KUSTANSI REISSU MATKAILUAUTOLLA POHJOIS-NORJAAN?

Vietimme talviloman huhtikuun alussa. Meidän 11 päivän reissu matkailuautollamme suuntasi Pohjois-Norjaan. Matkaa Etelä -Suomesta Senjalle ja takaisin meillä kertyi 3500km. Ajoimme Kilpisjärveltä Senjalle ja sieltä merenrantatietä Altaan, josta ajoimme takaisin Suomeen. Tulimme rajanyli Karigasniemeltä, josta jatkoimme Saariselän, Rovaniemen, Kajaanin ja Jyväskylän kautta kotiin. Mitä kustansi reissu Pohjois-Norjaan ja mihin sen käytimme?

Mefjordvær, Norja
Mefjordvær kaunis maisema

Listaan menomme, josta olen jättänyt ruokaostokset pois. Rahaa kuluu ruokaan myös kotona ollessa. Jokaisella on omat mieltymykset mitä reissussa haluaa ostaa ja paljon vaikuttaa myös montako henkeä reissussa on mukana. Meillä reissu tapahtui kahden aikuisen ja yhden koiran kanssa. Koiralla oli mukana omat ruuat. Yleisesti voin sanoa, että ruuan hinta Norjassa oli samaa luokkaa, kuin Suomessa.

Norjan leipähylly
Norjan leipähylly. Paljon kehuja kuultiin leivästä ja se oli kyllä hyvää.

MIHIN RAHAT REISSUSSA MENI JA PALJONKO SITÄ KULUI?

  • Diesel – 608€. Tämä oli ehdottomasti suurin meno reissussa. Dieselin hinta Norjassa yllätti meidät positiivisesti. Kuvittelimme sen olevan kalliimpaa, mutta tankkasimme Norjassa edullisimmillaan 1,55€/L
  • Kaasu – 52,40€. Meillä kului hiukan alle puolitoista pulloa kaasua (summa on laskettu sen mukaan). Kaasua kului lämmitykseen ja jääkaappiin sekä ruuanlaittoon.
  • Huoltotoimenpiteet – 14,90€. Tämä pitää sisällään kemsan -ja harmaanvedentyhjennykset sekä raikkaanveden. Vietimme lähes kaikki yöt ns. puskaparkeissa.
  • Matkaparkki – 21€. Vietimme yhden yön matkaparkissa Altassa. Tähän hintaan kuului sähkö. Matkaparkissa ei ollut mitään tyhjennys mahdollisuuksia.
  • Ravintola – 17€. Ravintolassa emme juuri käyneet, teimme kaikki ruuat itse matkailuautossamme.

Meillä kului reissussa yhteensä 713,30€

Mefjordværissa Mefjors Brygge hotellin terassilla
Mefjordværissa kävimme nauttimassa terassilla auringosta ja kauniista maisemista.

Tällä aika edullisellakin 11 päivän reissulla saimme nähdä ja kokea aivan huikeita maisemia. Reissu oli onnistunut, rentouttava ja antoisa.

Norjan vuorimamaisema huhtikuussa
Norjassa oli vielä paljon lunta huhtikuussa.

One Comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *