Matkailuauto

MIKSI VAIHDOIMME ITSE RAKENNETUN PAKUN MATKAILUAUTOON?

Kolme kesää olemme reissanneet itse rakennetulla Sprintterillä. Voit käydä lukemassa meidän rakennusprojektista tästä. Tässä välissä teimme muutoksia pakun sänkyratkaisuun. Muutoksesta huolimatta jo viime keväänä mietimme uuden pakun rakentamista. Miten muuttaisimme pohjaratkaisua vielä käytännöllisemmäksi, jotta saisimme lisää lattiatilaa?

Halusimme esimerkiksi enemmän tilaa suihkuun/wc:hen sekä hytin ja asumistilan väliseinän pois. Tasojen leveys aiempaan voisi olla kapeampi, jotta tilaa jäisi enemmän. Ylipäätänsä halusimme lisää tilantuntua. Lisää lattiatilaa, koska mukana kulkee kaksi koiraa. Ne vievät pakusta kuitenkin jonkin verran tilaa. Varsinkin huonommalla säällä, kun sisällä ollaan enemmän.

Alkukesästä viikonloppu reissusta palatessa kävimme tyhjentämässä wc:n Hyvinkään Best Caravanissa. Samalla ihan huviksemme katselimme matkailuautoja ja niiden sisätiloja. Tässä kohtaa havahduimme minkä verran n. 30cm suurempi leveys tuo lisätilan tuntua. Tykästyimme jo silloin yhteen pohjaratkaisuun, joka oli heti molempien mielestä mielenkiintoinen. Tuolloin aloimme miettimään haluammeko rakentaa uuden pakun itse vai ostaa valmiin matkailuauton?

Mietimme koko kesän mikä olisi meille se parempi vaihtoehto? Molemmissa vaihtoehdoissa on hyvät ja huonot puolet. Emme oikein osanneet tehdä päätöstä vaan pyöritimme päässämme ajatusta matkailuauto vai itse rakennettu paku.

Matkailuauto
Hobby Optima De Luxe

CARAVAN -MESSUILTA VASTAUKSIA?

Ajatuksen pyöriessä päässämme päätimme lähteä Lahden Caravan -messuille, josko sieltä saisimme vastauksia päätökseemme. Päivä oli antoisa ja mielenkiintoinen. Lisäksi tavattiin ihania tuttuja 😊

Messuilla oli pari tehdasrakenteista Sprintteriä, juuri sellaisella pohjaratkaisulla, jota olimme itsekin miettineet. Hämmästykseksemme huomasimme, ettei lattiatilaa tai tilantuntua ollut yhtään sen enempää. Itseasiassa tuntui, että nämä Sprintterit olivat vielä ahtaamman oloisia.

Matkailuauto vaihtoehtoja oli näytillä paljon. Kuitenkin meidän mieleen olevalla pohjaratkaisulla vain muutama. Halusimme yhtenäisen parisängyn ja suihku/wc -tilan olevan auton sivulla.

Päivä sai meidät miettimään tilannettamme vielä enemmän. Saimme vastauksia pohdintoihimme, jotka kirkastivat ajatuksiamme siitä mitä haluamme sekä mitä tulisimme tekemään.

Valintamme tulisi olemaan valmis matkailuauto.

Matkailuauto

PALJON POHDINTAA JA PÄÄTÖS MATKAILUAUTOSTA

Messuilla tuli selväksi, että tässä elämän vaiheessa uusi matkailuauto ei ole meille vielä mahdollinen. Nettiä surffatessa iskimme silmämme Hobby Optimal De Luxe matkailuautoon Caravanlandiasta. Pohjaratkaisu oli juuri mieleisemme ja auton pienet kilometrit sekä vuosimalli miellytti myös. Tästä alkoi todella kova pohdinta, olisi tämä meille hyvä? Löysimmekö sen näin nopeasti? Pitäisikö kuitenkin vielä odottaa? Olisimmeko oikeasti valmiit luopumaan itse rakennetusta pakusta?

Matkailuauto

Meidän oli pakko miettiä vaihdon plussat ja miinukset, jotta pystyisimme tekemään päätöksen.

PLUSSAT MATKAILUAUTOSSA VS. SPRINTER

– Enemmän lattiatilaa

– Yleisesti tilantuntua enemmän

– Suihku/wc -tila on suurempi

– Lämminvesi

– Suihkussa käynti helpompaa

– Eristetty harmaavesisäiliö

– Yhtenäinen tila (ei väliseinää, kuten Sprinterissä)

– Pienet kilometrit ja uudempi vuosimalli

– Molemmilla mahdollisuus ajaa tätä matkailuautoa

MIINUKSET MATKAILUAUTOSSA VS. SPRINTER

– Näyttää ulospäin matkailuautolta

– Itsetehdystä retkeilyautosta luopuminen

– Voi rajoittaa joihinkin puskaparkkeihin pääsemistä.

Matkailuauto Hobby Optima
Matkailuauto Hobby Optima

Pitkään keskusteltuamme ja punnittuamme plussat ja miinukset päädyimme vaihtamaan Sprintterimme tähän Hobbyn matkailuautoon. Päätöksen teko ei ollut todellakaan helppoa. Caravanlandian korkotarjouksella oli merkitys, miksi teimme sen nyt emmekä jääneet odottamaan. Joka tapauksessa tämä vaihto matkailuautoon olisi ollut edessä jossakin vaiheessa. Itse uskon taas siihen, että tällä oli tarkoituksensa tapahtua nyt.

Jatkossa meillä on edelleen reissuissa aikomus viettää yöt pääsääntöisesti puskaparkeissa. Hobbyyn tullaan asentamaan aurinkopaneelit, jotta voimme olla mahdollisimman omavaraisia.

Mielessä meillä on nyt kokeilla ensimmäistä reissua talvella. Sprintterilläkin se varmasti olisi ollut mahdollista mutta eristystä ei tehty talvea ajatellen eikä vesijärjestelmän käyttö ole mahdollista. Auton vaihto antaa meille nyt paremmat mahdollisuudet tehdä reissuja pidempään ja vaikka ympäri vuoden.

Matkailuauto
Sängyn vieressä on suihku/Wc -tila

Nyt ensimmäisen testi viikonlopun kokemuksella olemme entistä vakuuttuneempia, että teimme oikean ratkaisun. Autossa tilat ovat toimivat ja käytännölliset sekä oleskelutilaa on sopivasti. Koirillekin liikkumatilaa jää enemmän. Nyt ei malttaisi olla pois tienpäältä ja uusia kohteita suunnitellaan koko ajan 😊

6 Comments

 • Tiina

  Onnea uudesta autosta! Hienolta näyttää.

  Meillä vaihtui retkeilyauto matkailuautoon alkuvuodesta. Jotenkin se muutos tuntui alkuun aika isolta, kunnes siihen sitten tottui. Nyt mahtuu tavarat, fillarit, koirat ja on tosiaan tilaa oleskella sisälläkin 👍

  • Marika

   Kiitos Tiina! Onnea myös Teille uudesta hankinnasta.
   Joo, kyllähän tuo tällä hetkellä tuntuu aika luksukselta, kun tilaa on enemmän. Varsinkin näin syksyn pimeinä iltoina ja keväällä sitä kaipaa enemmän sisätilaa, kun ulkona ei voi iltasella istuskella. Koiratkin mahtuu olemaan ja liikkumaan paljon paremmin.
   Ihania reissuja teille😊

 • Malla

  Onnea uudesta kulkineesta! Kiva kuulla pohdinnastanne. Meillä oma kulkine vielä harkinnassa ja samoja asioita pohdin. Messuilla pääsee hyvin vertailemaan eri välineiden fiilistä. Olisi kiva jos pieniin ulkomittoihin saisi paljon sisätilaa mutta eihän se niin mene 😄 Puskaparkkeilu kun kiinnostaa niin paku tekisi mieli hankkia, mutta ne on tuntuneet aina ahtailta kahdelle hengelle ja koiralle. Yksi uusi messuilla vastaantullut malli on ainoa jossa tilan tuntua mutta se ei mahdu budjettiin. Joten katse kohti matkailuautoja…

  • Marika

   Kiitos ja kiva kuulla teidän mietteitä 😊
   Meillä tosiaan oli kova pohdinta aiheesta. Yhtenä oli juuri tuo puskaparkkeilu, kun matkailuautolla ei vältämättä pääse ihan jokaiseen puskaparkkiin. Mietimme kuitenkin niitä paikkoja, joissa puskaparkissa olemme olleet ja ainakin suurimpaan osaan niistä matkailuautollakin pääsee. Kävimmekin jo viikonloppuna testaamassa puskaparkkeilua Iso-valkeella ja hyvin sujui 😊 Olemme olleet nyt erittäin tyytyväisiä vaihtoon, tilaa on enemmän.
   Tsemppiä teille auton etsintään, kyllä se sopiva sattuu kohdalle ja se voi tulla hyvinkin äkkiä 😊 Ihanaa syksyn jatkoa teille 🍂

 • JJ

  Hei.
  Me puolestamme mietimme vaunun vaihtamista matkailuautoon. Nyt kun teillä on jo jonkin verran kokemusta uudesta autostanne, miten koette 1/2-integroidun talvikäyttöön soveltuvaksi? Monessa paikassa puhutaan peltiovien olevan kylmiä yms.

  • Marika

   Moi!
   Kiitos viestistäsi. Anteeksi että vastaus hieman viivästyi, olimme juuri kuukauden mittaisella Euroopan reissulla.
   Meillä on yhden talven kokemus 1/2-integroidusta autosta. Parhaimmillaan pakkasta taisi olla n. -15’c ja pärjättiin hyvin. Toki meillä on lämpöpeite tuulilasissa ja sivuikkunoissa mutta ei ovien päällä eikä meillä ollut peitettä hytin ja asuintilan välissä. Truman lämmitin toimi hyvin. Jos haluaa varmistua paremmin kylmältä kannattaa hankkia sellainen lämpöpeite, joka peittää myös sivuovet.
   Emme ole kokeneet 1/2- integroitua talvella hankalaksi. Toki meillä ei ole kokemusta täysintegroidusta autosta, joten emme voi verrata siihen.
   Pärjäsimme hyvin viime talvena 😊

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *