Puskaparkki ulkomailla

MEREMÕISA, VIRO – Puskaparkki lähellä Tallinnaa

Euroopan reissumme alkoi tulla päätökseen syyskuun puolessa välissä. Laiva takaisin Suomeen lähti Tallinnasta lauantaipäivänä. Ajatus oli löytää viimeinen puskaparkki yö läheltä Tallinnaan, jotta ajomatkaan ei kuluisi aamupäivällä niin paljon aikaa.

MEREMÕISA
MEREMÕISA Viro

Park4Night -sovelluksesta löysimme tämän ihanan paikan Meremõisassa, joka on vain n. 30 km päässä Tallinnasta. Aika ihanteellinen matka pääkaupungista ja täysin luonnon keskellä. Maisema on mahtava, pitkä hiekkaranta ja meri vangitsee katseen.

MEREMÕISA Viro
Meremõisa

Meremõisa sijaitsee Tallinnasta länteen Kloogranna tee 390 -varrella. Kyseiseltä tieltä käännytään pienelle Pihkala tee -tielle, josta löytyy laaja RMK -alue. Tällä tiellä n. kilometrin pituisella pätkällä on useampi pienempi tai isompi parkkipaikka, joista voi valita mieleisensä. Itse yövyimme tien viimeisellä parkkipaikalla.

MEREMÕISA Viro
Parkkipaikat ovat lähellä rantaa
Tien viimeinen parkkipaikka on pienehkö.

Hiekkaa riitti parkkipaikan ja rannan välillä.
MEREMÕISA Viro
Meremõisa on iso ja pitkä alue

RMK -alueen tapaan täältä löytyy useampi grillauspaikka polttopuineen ja niiden yhteydessä on myös puinenruokaryhmä. Nämä sijaitsi parkkipaikan ja rannan välissä.

Grillauspaikka aivan automme vieressä.
Hyvin polttopuita

Ulkohuusseja alueella oli useampi. Ne olivat uusia ja erittäin siistejä.

Alueella siistit uudet ulkohuussit

Sesonkiaikaan voi olla ruuhkaa

Syyskuussa -22 täällä oli väkeä jonkin verran, taisi kaikilla parkkipaikoilla olla joku yöpyjä. Kesällä paikka on varmasti suosittu myös päiväretki kohteena.

Kesä-elokuussa yöllistä olemista ilmoitustaulujen mukaan on ilmeisesti rajoitettu. En tiedä koskiko se vain telttailijoita tai rannalla olemista, tämä jäi hiukan epäselväksi.

Jos alueella on paljon autoja parkissa, on näillä pienemmillä parkkipaikoilla hankaluuksia päästä ympäri varsinkin isommalla autolla tai vaunulla. Ollessamme tuolla viimeisellä parkkipaikalla, jossa illalla oli paljonkin autoja saimme todeta tämän.

Eräs perhe tuli vaunulla, eikä mahtunut enää parkkeeraamaan yöksi saati kääntymään ympäri. He joutuivat ottamaan vaunun irti autosta ja kääntämään sen käsin. Suosittelemme siis jättämään oman matkailuauton tai vaunun alkupään parkkipaikalle ja käydä kävellen katsomassa mikä on tilanne pidemmällä. Ettei tule ikäviä hankaluuksia, jos sinne haluaa mennä. Muuten ongelmaa ei ole jos parkkipaikat eivät ole ruuhkaisia.

Nautiskelua reissun viimeisestä päivästä

Reissun viimeinen päivä 9. syyskuusta oli ihanan aurinkoinen ja mukavan lämminkin. Nautimme näistä kauniista maisemista rantaviivaa kävellen. Kävelimme rantaa yhteen suuntaan 1,5km, emmekä siltikään päässeet lähelle toista päätä. Hiekkarantaa täällä on siis useampi kilometri.

Mahtava, pitkä hiekkaranta

Tulipa muuten käytyä pienellä pulahduksellakin meressä. Pidempään ei pystynyt, oli sen verran viileää. Ranta on todella matala ja siinä on ihana tasainen hiekkapohja. Sopii hyvin pienemmillekin lapsille.

Sään suosiessa pidimme pienen ”picnikin” kuohuvaa nauttien. Samalla ihailimme merta, rantaa ja luontoa sekä muistelimme, miten ihana ja antoisa kuukauden reissu meillä olikaan ollut.

Ihailtiin maisemia.

Meremõisa on mahtava ja kaunis puskaparkki loistavalla sijainnilla silloin, kun tarvitsee yöpyä lähellä Tallinnaa.

MEREMÕISA Viro
Myös Maisa nautti olostaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *