Puskaparkki

MELLILÄNJÄRVI, LOIMAA – Mellilän Riviera

Jos etsit mukavaa paikkaa aurinkoiselle kesäpäivälle, jossa voit uida, ottaa aurinkoa, pelata tai harrastaa on Loimaan Mellilänjärvi hyvä vaihtoehto. Oivallinen paikka lapsiperheille, täällä nimittäin varmasti myös lapset viihtyvät.

Mellilänjärvi

Mellilänjärvi on puhdas ja erittäin kirkasvetinen tekojärvi, jonka syvin kohta on huimat 18m. Emme osanneet edes odottaa kuinka kirkasta vesi täällä on. Kun järveä katsoo, se on väriltään turkoosia. Lisäksi järven ympärillä oleva hiekkainen maasto tekee maisemasta kieltämättä rivieramaisen tunnelman.

Mellilänjärvi
Meidän paku näkyy vastarannalla

Mellilänjärvi
Vesi on todella kirkasta ja väriltään turkoosia.

Ilmeisesti tässä tekojärvessä on jotain pientä kalaakin, koska muutama rannalta kalastaja pongattiin.

TEKEMISTÄ JA HARRASTETTAVAA RIITTÄÄ

Mellilänjärvellä on mahtavat puitteet uimiseen. Täältä löytyy muutama laituri, hyppytorni sekä erillinen matala ranta lapsille. Alueella on wc-tilat, pukukopit sekä ulkosuihku.

Mellilänjärvi
Lapsille on erillinen matalampi ranta.

Mellilänjärvi
Hyppytorni

Tekojärven ympäri kiertää mukava reilun kilometrin mittainen ulkoilureitti, jonka varrella on myös kuntoportaat. Lisäksi järvenympäri kulkee täysimittainen 18 väyläinen frisbeegolfrata, jossa näin maallikonsilmin näytti olevan haastaviakin väyliä. Rannalta löytyy myös kolme Beach volley -kenttää.

Mellilänjärvi
Kuntoportaat

Hyvä ulkoilureitti järvenympäri
Toisella puolella uimarantaa, koiratkin kävi hiukan pulahtamassa ja viilentymässä.

Mellilänjärvellä on kesäisin auki myös rantakahvila, josta voi ostaa pientä suolaista ja makeaa syötävää sekä jäätelöä. Kahvila vuokraa myös erilaisia pelejä ja vesiurheiluvälineitä. Kahvilan aukioloajat löydät heidän Facebook sivuilta, jonne pääset tästä.

Kaupunki vuokraa Mellilänjärvellä rantasaunaa ja takkatupaa yksityisille sekä järjestöille. Ilmeisesti tästä rantasaunasta on talvella mahdollista päästä myös avantouimaan. Pääset tutustumaan heidän sivuille tästä.

Kaupungin vuokraama rantasauna ja takkatupa.

HYVÄT PUITTEET PUSKAPARKKEILUUN

Mellilänjärvellä on iso ja pitkä parkkipaikka alue, jossa on hyvät mahdollisuudet yöpymiseen. Parkkipaikka on tasainen kova hiekkapohja, jossa on tilaa myös vaunulla liikkujille.

Itse vietimme täällä pari yötä toukokuussa. Väkeä tuolloin ei ollut paljon, joten yöpyä sai rauhassa. Kesällä täällä on varmasti vilkkaampaa ainakin päivä aikaa, hyvällä säällä.

Mellilänjärvi
Puskaparkissa

Itse olisimme alueelta kaivanneet grillauspaikkaa, vaikka toki meillä aina mukana oma grilli kulkeekin. Olisi kuitenkin ollut mukava laittaa ruokaa tai vaikka grillata makkarat illalla avotulella. Tämä voisi olla mieleen myös päiväretkeilijöille.

Testissä uusi hiiligrilli, joka osoittautui hinta-laatu suhteeltaan ihan hyväksi.

Mellililänjärven lähiympäristössä ei ole tietääksemme muuta toiminnallisuutta mutta se ei haittaa koska, alue on kokonaisuudessaan mukava ja viihtyisä, jossa löytyy kivasti tekemistä päiväksi tai kahdeksi.

Voimme suositella tätä helppona puskaparkkipaikkana ja mukavan kesäpäivän viettoon.

Kaunis maisema pakun ikkunasta auringon laskiessa.

One Comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *