Puskaparkki ulkomailla

MATSI – Mahtava puskaparkki Virossa

Länsi Virossa on mahtava RMK -alueen puskaparkki Itämeren rannalla Matsissa. Tallinnasta tänne on n. 158km ja Pärnusta n. 58km. Löysimme paikan Park4Night -sovelluksesta, kun olimme tulossa takaisin Euroopan road tripiltä syyskuun alussa -22.

Matsi Viro
Matsi Viro

Tieltä 101 käännytään Matsiin päin kohti rannikkoa. RMK- virkistysalueella on oma parkkipaikka mutta muutama tie johtaa lähemmäksi rantaa, jossa varsinainen mäntymetsäpohjainen alue on. Saavuttuemme tänne mieleemme tuli heti Saarenmaan maisemat, johon ihastuimme. Pääset lukemaan Saarenmaan reissustamme täältä.

Syyskuun alussa alueella ei ollut muita yöpyjiä mutta kesällä uskoisimme sen olevan suosittu. Merellinen maisema on aivan huikea, sitä voisi katsoa loputtomiin. Täällä kyllä mieli rauhoittui ja tunsi olevansa luonnon rauhassa.

Matkailuautoille täältä löytyy ehkä noin kymmenkunta paikkaa. Telttailuun paikka sopii hyvin. Tasaisia ja meren lähettyvillä olevia paikkoja löytyy runsaasti.

Matsi viro puskapakki
Matkailuautollekin löytyy hyvin tasaisia paikkoja.

Alueella on useampi grilli ja ruokaryhmäkatos. Joten jos paikalla ei ole paljon muita, saa sen ihan omaan käyttöön. Polttopuita ei ollut ainakaan enää syyskuussa saatavilla. Saimme kuitenkin kivasti kerättyä metsästä kuivaa puuta ja valmistettua maukas lounas sekä iltapalaksi makkarat.

Matsi Viro puskaparkki
Metsästä sai hyvin kerättyä polttopuita.
Matsi Viro puskaparkki
Grillausmaisemat on kohdillaan 👌
Hyvä ruokailukatos
Kevyt lounas mahtavalla maisemalla.

Lounasta grillissä

Mainos matkavaruste.fi *sisältää mainoslinkin

Halsteri on näppärä

Valmistimme lounaaksi lohta ja perunaa halsterissa, johon olen kirjoittanut ohjeen ja se löytyy täältä.

Halsteri on todella monikäyttöinen. Sillä saa hiukan monipuolisuutta grillaukseen ja se kulkee kätevästi mukana. Aina ei tiedä onko kohteessa olevan grillipaikan ritilä kunnollinen tai onko sitä olemassa ollenkaan. Kun halsteri on mukana onnistuu siinä melkein minkä vaan grillaaminen myös talvella. Jos sinulta ei vielä halsteria löydy, voimme suositella. Todella näppärä reissuissa.

*Matkavaruste.fi -verkkokaupasta löytyy hyvä valikoima erilaisia halstereita. Pääset tilaamaan sellaisen *tästä linkistä.

Matsi Viro
Illalla tuli paistettua vielä makkarat.

Alue oli hyvinkin rauhallinen ja me keskityimmekin ruuanlaiton lisäksi vain nauttimaan maisemista ja lepäämään. Käveleskelimme rannalla ja ihastelimme ääretöntä meren horisonttia. Merellä on niin rauhoittava vaikutus, josta molemmat nautimme suunnattomasti.

Pitkä hiekkaranta.
😍

Matsin RMK -virkistysalue onkin mielestämme hyvä paikka rentoutumiseen ja rauhoittumiseen sekä grillaukseen mahtavista maisemista nauttien. Päivä tai kaksi täällä kuluu mukavasti.

Tyyni Itämeri

Voimme suositella tätä aluetta, jos olet matkalla Virossa. Park4Night -sovelluksessakin tämä on saanut 4,5 tähteä.

Matsi Viro
Kaunis ilta aurinko

One Comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *