Matkailuauto

Matkailuautolla Eurooppaan – Reissun kulut

Euroopan reissu matkailuautolla on takanapäin. Keräsin kaikki kulut kuukauden reissumme ajalta omasta mielenkiinnosta mutta myös sinulle, jos mietit reissua matkailuautolla Eurooppaan ja kaipaat tietoja esimerkkiä kustannuksista.

Reissumme onnistui hyvin, eikä mitään yllättäviä lisämenoja tullut.

REITTIMME MATKAILUAUTOLLA

Meidän Euroopan reissu matkailuautolla alkoi Vuosaaresta Eckerö Linen Finbo Cargolla Viron Muugaan. Tällä pääsee edullisesti ja helposti Viroon. Virosta jatkoimme matkaa Latvian Liepajaan, josta lähti Stena Linen laiva kohti Saksan Travemündea. Matka kestää alle vuorokauden.

Saksasta matka jatkui Alankomaihin. Sieltä ajoimme Belgian läpi Ranskaan. Ranskassa vietimme hiukan yli viikon, josta ajoimme Saksaan Moselin -joelle. Saksasta tulimme Puolan, Liettuan, Latvian ja Viron kautta takaisin Suomeen. Reissussa olimme kuukauden, ajoimme 6100km, ajotunteja kertyi 99h.

Suurimmaksi osaksi yövyimme camping-alueilla tai matkaparkeissa. Kuusi yötä olimme ilmaisessa matkaparkissa tai puskaparkissa.

MITÄ MATKAILUAUTO REISSU KUSTANSI?

Pidin kirjaa reissu kustannuksistamme. Alla näet eroteltuna paljonko meillä kului rahaa.

LAIVAMATKAT – 502,50€

Helsinki – Muuga 129€

Liepaja – Travemunde 258€ + päivällinen ja aamupala kahdelle 54€

Tallinna – Helsinki 61,50€

DIESEL – 1050,30€

Matkaa meillä kertyi 6100km ja keskikulutus oli n. 10,4L/100km Edullisin polttoaine oli Puolassa 1,39€/L. Muualla hinta oli aikalailla sama kuin Suomessa.

CAMPING/MATKAPARKIT – 378,90€

Alankomaissa oli todella hyvä tasoisia matkaparkkeja n. 20€/yö. (sähkö erikseen). Ranskassa matkaparkkeja ja camping alueita oli todella paljon ja esimerkiksi Camping car park -kortilla oli helppo mennä näihin matkaparkkeihin ja niitä on paljon Ranskassa. Yö matkaparkissa maksoi n. 12-16€ ja tähän kuului tyhjennyksien ja raikkaan veden lisäksi myös sähkö. (Yleisesti 6A mutta yhdessä oli 16A sähkö).

Tuoretta leipää matkaparkissa Saksassa

HUOLTOTOIMENPITEET (Tyhjennykset, vesi ja pyykinpesu) – 15,50€

Pari kertaa pesimme pyykkiä reissun aikana. Koneellinen oli n. 5€. Näissä paikoissa oli myös kuivausrumpu, joka maksoi samaa luokkaa pyykinpesun kanssa. Kerran tankkasimme raikasta vettä, kun tulimme laivalla Travemündeen ja vesitankki oli tyhjä. Ranskassa on hyvin myös paikkoja, jossa voi tehdä pelkästään huoltotoimenpiteet (Tyhjennykset+raikasvesi). Tästä maksoimme 3€.

TIEMAKSUT/SILLAT – 53,50€

Ranskassa ajoimme maksullisia teitä yhden kerran n. 190km. Tästä matkasta maksoimme 38€. Lisäksi Alankomaissa tuli ajettua maksullinen silta sekä tunneli. Nämä säästivät meillä aikaa ja kilometrejä.

KAASU – 19,60€

Ennen Euroopan reissua hankimme kaasulle tankkipullon. Tankkasimme tyhjän pullon täyteen heti Virossa hintaan 0,675€/L. Seuraava tankkaus oli paluu matkalla Puolassa ja vielä Virossa, että saimme tankkipullon täyteen syksyn kotimaan reissuja ajatellen. Kaasun kustannushinnassa on vain tuo kulutettu määrä reissussa. (Ei kaasuntankkausta kotimaata varten) Youtube -kanavallamme on video tankkipullosta.

Nestekaasun (LPG) tankkaus tankkipulloon oli helppoa.

RUOKAKAUPPA – 712,74€

Tähän sisältyy kahden aikuisen kuukauden ruokaostokset, jossa mukana myös alkoholi ja hiukan hygieniatuotteita.

RAVINTOLA – 399,40€

Tähän sisältyy kahvilassa käynnit, pikaruoka sekä ravintolassa syöminen. Kallein ravintola käynti oli Ranskassa Etretatissa. Pääruoka, jälkiruoka ja lasit viiniä kahdelle 75€.

NÄHTÄVYYDET – 70€

Kävimme Ranskassa Mont Saint-Michelin luostarissa sekä Saksassa Mosel -joki risteilyllä.

Moselin jokiristeily

AUTONPESU – 7,50€

Puolassa pesimme matkailuauton itsepesulassa.

TAKSI – 7€

Puolassa käytimme hyödyksi taksia camping- alueelta Wrocławin keskustaan ja takaisin.

YHTEENSÄ – 3216,94€

LOPPU YHTEENVETO REISSUMME KUSTANNUKSISTA

Vuoden takaiseen Euroopan reissuumme verrattuna rahaa kului enemmän. Toki meille tuli tällä kertaa kilometrejä enemmän ja yövyimme useammin camping – alueilla tai matkaparkissa. Tänä vuonna kiersimme eri maissa kuten Alankomaat ja Ranska, joiden hintataso on korkeampi, kuin Puolassa ja Italiassa. Joissa viime vuonna vietimme eniten aikaa. Varmasti myös maailman tämän hetkinen tilanne on vaikuttanut hintojen nousuun.

Voit käydä katsomassa mitä meillä kului rahaa 2022 kuukauden Euroopan reissullamme tästä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *