Puskaparkki

LEPÄNKANTO, SAVITAIPALE – Pitkä upea hiekkaranta

Lepänkannon uimarannalla on mahtava pitkä hiekkaranta, jossa voit ihastella kaunista järvimaisemaa ja viettää mukavaa kesäpäivää uiden sekä nauttia eväistä vaikka grillaillen. Lepänkannon ympäristössä on myös hyvä reittimaasto, jossa voit nauttia kauniista luonnosta.

Päivitetty 8.6.23

Alueen liikennejärjestelyt ovat muuttuneet. Maaston kulumisen estämiseksi moottoriajoneuvoilla ranta-alueelle ajo on estetty puomein. Autot tulee jatkossa pysäköidä paikoitusalueelle.

Vietimme pari yötä Lepänkannon virkistysalueella, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Savitaipaleen kirkonkylältä. Kuolimon rannalla olevassa Lepänkannossa on mahtava pitkä hiekkaranta, jossa on loivasti syvenevä lapsiystävällinen ranta.

Lepänkannon -alue on retkeilyreitistön ”Jääkauden jäljet – Kivikauden ihminen” – varrella. Maasto täällä on tasaista kangasmaastoa ja kävelemään pääsee polkua pitkin myös mukavasti niemenkärkeä kohden. Täällä voi nauttia luonnosta patikoinnin lisäksi maastopyörällä ja suppaillen. Meillä ei vielä toukokuussa -21 täällä ollessa ollut pyöriä eikä sup-lautoja.

Nautimme oleilusta rauhassa rentoutuen, kävellen ja maisemia ihaillen. Ajoittainen sade haittasi hiukan oleiluamme, joka onneksi lakkasi illaksi ja muuttui kauniiksi auringonlaskuksi.

Kapealla ranta-alueella on useampi puskaparkkipaikka ja halutessasi pääset aivan järven tuntumaan, josta on kiva pulahtaa järveen uimaan vaikka heti aamulla. Tasaisen maaston ansiosta täältä löytyy hyvin myös telttailupaikkoja. Sesonkiaikaan täällä voi olla paljonkin ihmisiä kauniina lämpimänä kesäpäivänä, joten ajoissa kannattaa tulla paikalla. Sesongin ulkopuolella toukokuun puolivälissä täällä ei ollut vielä mitään suurta tungosta.

Alueelta löytyy mukava grillipaikka ja pari ulko- wc:tä.

Silloin kuin kaipaat hiukan rivieramaista tunnelmaa, niin Lepänkanto on yksi hyvä vaihtoehto:)

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *