Camping-alue ulkomailla

LATVIAN KAKSI HYVÄÄ CAMPING -ALUETTA

Syyskuussa 2021 suuntasimme viikon road-tripillä Baltian maihin. Löysimme Latviasta kaksi hyvää ja hyvin hoidettua Camping -aluetta, jotka sijaitsevat rannikolla. Toinen Itämeren rannalla Tujassa ja toinen Etelä-Latviassa lähellä Liepajaa.

CAMPING JURASDZENI, TUJA

Camping Jurasdzeni sijaitsee Itämeren rannikolla aivan meren äärellä. Täällä on hienot puitteet ja kauniit maisemat viettää yö jos toinenkin merellisessä maalaistyyppisessä maisemassa. Camping -alue on aivan meren rannalla, joten pääset helposti pulahtamaan meren aaltoihin ja voit viettää vaikka ihanaa rantapäivää rentoutuen.

Mahtava maisema Itämerelle. Jokaisella paikalla oma sähkötolppa ja vesipiste myös lähellä.

Autopaikkoja löytyy myös ihan läheltä rantaa.

Auto ja vaunu paikat ovat meren lähellä kahdessa tasossa. Alueita on neljä, A-C.

A-sijaitsee alhaalla rannan tuntumassa, jossa on hiekkapohjainen parkki ja tästä on lyhyt matka hiekkarannalle. Me yövyimme täällä B-alueella, jossa on nurmikenttäpohja. Tästä maisemat ovat aivan mahtavat pitkälle meren horisonttiin ja ilta aurinko laskee kauniisti meren taakse. C -ja D- alueet ovat kooltaan hiukan pienempiä ja sijoittuvat A – ja B- alueiden sivuille. Kaikki nämä neljä aluetta ovat kuitenkin hyvin lähellä toisiaan. Jokaiselle paikalle tulee 10A sähkö ja vesipiste sekä tiskauspaikka ja ulko-wc ovat lähellä.

Olimme B- alueella, josta hienot näkymät merelle.

Huoltorakennus

Alueelta löytyy hieno vanhaan rakennukseen uudelleen remontoitu modernin tyylinen huoltorakennus, josta löytyy wc:t, suihkut, pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Pyykinpesu ja kuivaus ovat käytössä lisämaksusta. Myös suihkun lämmin vesi on maksullinen (0,50€/min). Suihkussa käynti olikin aika nopea, kun minuutit ja lämpimän veden tulo kuluu yllättävän äkkiä 🙂

Huoltorakennus, jossa wc:t, suihkut ja pyykinpesu

Hieno, siisti ja moderni huoltorakennus

Kaunis kiviseinä

Camping -alueella on vuokrattavissa myös pieni talo, perhemökki ja muutama erikokoinen huoneisto. Telttailijoille on varattu oma nurmikenttä alue, josta on kauniit näkymät merelle.

Asiakkailla on mahdollisuus vuokrata myös sauna edulliseen hintaan. Mikä onkaan ihanampaa pitkän ajopäivän päätteeksi, kun päästä nauttimaan saunan lämmöstä upealla maisemalla ja käydä virkistäytymässä meren aalloissa.

Tasaista maastoa telttailla

Meren rannalla on rantagrillibaari ja grilli JurasBite, josta löytyy aterioita ja juomaa. Voin vain kuvitella miten ihana on nauttia kylmä olut, lasi kuohuvaa tai cocktail lämpimänä kesäpäivänä. Tai ottaa hiukan vapaata ruuanlaitosta ja syödä hyvin auringon laskiessa meren taakse. Syyskuussa rantabaari ei ollut enää auki, joten sen kokeminen jää meillä toiseen kertaan.

Upea hiekkaranta

Camping -alue on todella hyvin hoidettu ja siisti. Roskien lajittelupisteitä löytyy useampi eri puolilta aluetta. Palvelu oli hyvää ja ystävällistä. Saavuttuamme paikalle, lähti isäntä itse esittelemään meille aluetta. Englanninkielellä pärjäsi hyvin.

Tämä on varmasti suosittu kohde kesällä. Ymmärtääkseni tänne voi tulla viettämään päivää parkkimaksua vastaan, vaikka yöksi ei jäisikään.

Kaunis ja rauhallinen camping -alue

Jos olet matkustamassa Latviaan voimme suositella tätä camping- aluetta ilolla. Tänne on helppo tulla ja se on sopivasti matkan varrella, jos olet menossa etelään tai pohjoiseen. A1 -tieltä on vain n. 3km matka. Jurasdzenin nettisivuille pääset tästä.

BB- CAMPING, LIEPAJA

BB -Camping

Petri ja Maisa

BB – Camping on Beberlini -metsäpuistossa, Karostassa n. 7km päässä Liepajan keskustasta. Camping -alueen ympäristössä on kaunis mäntymetsä ja hiekkadyynit vesistön ympärillä. Itse camping-alue on aidattu ja sisälle pääsee portista koodin avulla. Tämä toi yöpymiseen turvallisuuden tuntua.

Hyvät tasaiset paikat.

Paikat ovat mukavasti puiden suojassa.

Hyvien auto ja vaunupaikkojen lisäksi camping -alueelta voi vuokrata bungalowin tai yöpyä teltassa. Huoltorakennus oli uudehkonnäköinen wc- ja suihkutiloineen. Tiskit hoitui hyvin rakennuksen ulkoseinustalla katetussa tilassa.

Vuokrattavissa myös bungaloweja
Huoltorakennus, jossa wc:t ja suihkut. Samassa myös tiskausmahdollisuus ulkona.
Siistit wc:t. Suihkukopit ovat oikealla puolella.

Alueella riittää tekemistä, sillä vieressä on vapaa-ajan puisto BB- Wakepark. Tämä on unelma niille, jotka haluavat nauttia vedestä ja sen aktiviteeteistä. Mahdollisuus on harrastaa wakeboardia, suppailua tai veneilyä. Wakeboard -vuokrauksen yhteydessä on saatavilla myös vinkkejä sekä opastusta aloittelijoille. Välissä voi käydä rentoutumassa saunassa ja jos jano tai nälkä yllättää, niin kahvilakin löytyy. Talvella voi luistella sekä wakeboardia voi harrastaa lumilaudalla tai suksilla.

Kahvila ja BB- Wakepark

Wakeboard mahdollisuus

Hyvät mahdollisuudet vesiurheiluun, kuten esim. suppailuun.

Itse halusimme käydä tutustumaan Liepajan keskustaan, joka oli näkemisen arvoinen kaunis satamakaupunki Itämeren rannalla. Liepaja on Latvian kolmanneksi suurin kaupunki.

Liepajan kävelykatu
Liepaja, satamakaupunki. Latvian kolmanneksi suurin kaupunki.

Camping- alueelta oli helppo polkea pyörillä keskustaan. Samalla näki hiukan laajemmin paikallista ympäristöä, elämää ja paikoin hiukan ankeankin näköistä kerrostaloa. Kontrasti vierekkäisten rakennusten välillä oli paikoitellen suuri. Keskustassa oli siistiä ehkä hitusen eurooppalainen vivahde. Löysimme hyvän ravintolan Cili Pizza, jossa söimme yhdet parhaimmat pizzat ikinä.

Huippuhyvät pizzat👌

Liepajassa voi nauttia myös rantalomasta. Pitkä, upea hiekkaranta Itämeren rannalla on aivan keskustan tuntumassa.

Liepajassa on myös hieno ja pitkä hiekkaranta. Syyskuussa ei ollut ruuhkaa rannalla 😊

Palvelu BB-Campingissä oli hyvää ja englanti oli sujuvaa. Alue kierrettiin läpi hyvän opastuksen avulla ennen omalle, itse valitulle paikalle parkkeeraamista. Camping -alue oli siististi hoidettu ja vaikutti siltä, että alue on suhteellisen uusi. Pisteet ja suositukset tälle paikalle.

BB-camping Liepajan nettisivuille pääset tästä.

BB- camping ja BB-Wakepark ovat ihan vierekkäin.

One Comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *