Matkaparkki

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTO – Matkaparkki hyvällä sijainnilla

Vietimme ensimmäistä kertaa uutta vuotta reissussa matkailuautollamme. Oli mahtavaa päättää ja aloittaa uusi vuosi tällä meille molemmille rakkaalla tavalla, reissaten. Vierailu Helvetinjärven kansallispuistossa on ollut meillä mielessä jonkin aikaa ja nyt reissu sinne tuli tehtyä.

Helvetinjärven kansallispuisto sijaitsee Pohjois-Pirkanmaalla n. 50km Tampereen pohjoispuolella. Kansallispuistoon on viitoitus pääteiltä Ruoveden, Kurun ja Virtojen suunnalta. Retkeilyreiteille pääsee Haukanhiedan ja Kankimäen parkkipaikoilta. Haukanhiedan parkkipaikalla ei ole talvikunnossa pitoa.

Katsoimme että Kankimäen parkkipaikalla on matkaparkki, jota ylläpitää Helvetin Portin ravintolan pitäjät. Itse ravintola on auki vain kesäisin. Matkaparkki sijaitsee aivan ravintolan vieressä. Halutessaan täällä voi ottaa sähköpaikan 20€ hintaan, muuten matkaparkki on maksuton. Alueelta löytyy laavu ja vesipiste. Kesäisin käytössä on vesivessat ja suihkuun on mahdollisuus päästä pientä korvausta vastaan. Talvella käytössä on ulkohuussit.

Helvetinjärven kansallispuisto
Helvetinjärven kansallispuiston portti

Sijainti siis aivan mahtava, koska myös ulkoilureitit lähtee tästä. Meidän täällä viettäessä kaksi yötä oli todella rauhallista. Kesällä uskoisin olevan vilkkaampaa ja sähköpaikka onkin hyvä varata etukäteen.

Me emme sähköä tarvinneet, joten jätimme menemättä sähköpaikoille, jotta niitä riittää halukkaille. Kaikkia matkaparkki paikkoja ei oltu aurattu, joten tilaa oli rajallisesti.

Mahdollisuus vuokrata sauna

Kesällä on mahdollista vuokrata myös eksoottinen jurttasauna, joka sijaitsee järven rannalla. Sauna on täysin uniikki, käsityönä valmistetun jurtan sisällä on sauna, jossa on kuulemma parhaat löylyt koskaan. Tämä täytyy tulla ehkä kokeilemaan. Nyt talvella tässä oli vain pelkkä runko, lauteet ja kiuas.

Helvetinjärven kansallispuisto
Jurttasaunan runko

Helvetin Portin ravintolan nettisivuilta huomasimme, että toinen sauna oli mahdollista vuokrata myös talvella. Tämä pieni puulämmitteinen sauna sijaitsee villisika ja strutsi -tilalla. Iloksemme saimme vielä mahdollisuuden vuokrata paljun. Tämä oli todella kiva pari tuntinen, nauttia hyvistä löylyistä ja paljun lämmöstä rentoutuen. Ihana kohokohta vuoden viimeisenä päivänä sateisen retkipäivän jälkeen.

Paljussa
Uuden vuoden iltapala

Kansallispuiston reitit

Vuoden viimeinen päivä oli sateinen ja tuulinen. Tästä huolimatta päätimme lähteä katsomaan Helvetinkolua, jonne tästä Kankimäen parkkipaikalta on n. 2km. Tämä olisi ollut alueen ainut ympyräreitti 4km mutta huolto ja reitin parannus toimenpiteiden johdosta osa reitistä oli kokonaan suljettu. Jouduimme palaamaan samaa reittiä takaisin.

Osa reitistä oli suljettu
Helvetinjärven kansallispuisto
Hyvät opasteet

Reitti oli talvellakin hyvin kuljettavissa vaikka plussa keli olikin ja lumi oli pehmeää. Helvetinkolun alueella on pitkät portaat, joten se voi olla hiukan hankala liikuntarajoitteisille. Piipahdimme myös kolun lähellä olevassa päivätuvassa. Täällä voi hyvin viettää evästaukoa ja grillailla joko tuvassa tai järvenrannalla olevassa grillauspaikassa.

Reitti Helvetinkolulle on varmasti suosituin mutta alueella on muitakin reittejä. Esimerkiksi reitti Haukilahdelta Helvetinkolulle ja takaisin. Tälle reitille kertyy matkaa 11km. Kansallispuiston muut reitit löydät kätevästi täältä luontoon.fi -sivuilta.

Helvetinjärven kansallispuisto
Maisemat näköalapaikalta
Helvetinjärven kansallispuisto Helvetinkolu
Helvetinkolu

Helvetinjärven kansallispuisto ja sen ympäristö vaikutti mukavalta. Mielessä on tulla piipahtamaan uudelleen ja katsomaan maisemat muuna vuodenaikana. Silloin luonto antaa itsestään taas ihan erilaisen näkymän ja fiiliksen. Ilman muuta ravintola ja sen ruoka sekä jurttasauna täytyy tulla testaamaan 😊

Voimme lämpimästi suositella aluetta ja matkaparkkia 👍😊 Tästä viikonlopusta löytyy myös viedeo meidän YouTube -kanavalla. Pääset katsomaan sen tästä. Tilaa kanava ja paina kelloa, niin saat ilmoituksen uudesta videosta.

Oletko sinä käynyt Helvetinjärven kansallispuistossa ja/tai matkaparkissa? Mitä pidit?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *