Camping-alue ulkomailla

GIZYCKO,PUOLA – Camping Zamek

Pohjois-Puolassa Gizyckon kaupungissa on mukava Camping- alue aivan kaupungin vieressä. Hotelli Zamekin yhteydessä oleva Camping oli mukavan rento ja rauhallinen sijainnistaan huolimatta. Vietimme tässä yhden yön elokuun puolessa välissä.

HYVÄ SIJAINTI

Gizyckon kaupunki sijaitsee Puolan pohjoisosassa kahden järven Jezioro Niegocin ja Jezioro Kisajno välissä. Kaupungin läpi kulkee kanava tai joki kanal Gizycji, jonka varrella on Camping Zamek. Camping sijaitsee siis aivan kaupungin tuntumassa, josta on helppo lähteä tutustumaan paikallistenkin suosimaan lomanvietto paikkaan. Camping-alueen keskellä on pieni ja tunnelmallinen venesatama.

Camping Zamek
Camping -alue on ihan keskustan vieressä kanal Gizycji varrella.
Camping zamek
Camping -alueella on pieni venesatama

PALVELUT

Camping- alueelle ei ole varsinaista reseptionia. Saapuessamme alueelle meitä vastaanottamaan tuli vanhahko mieshenkilö, joka ei valitettavasti osannut englantia. Hän oli hyvin ystävällinen ja vaikka meillä ei yhteistä kieltä ollutkaan, yksittäisten sanojen ja käsimerkkien avulla ymmärsimme toisiamme. Saimme häneltä lapun, jolla kävimme maksamassa yöpymisen hotellin respassa. Palvelu tässä sujui hyvällä englannilla ystävällisesti ja kohteliaasti. Yhden vuorokauden yöpyminen maksoi 22€, johon kuului sähkö.

Auto ja vaunupaikat olivat kaikki nurmipohjalla.

Camping Zamek
Saatiin meidän Sprintteri kivaan paikkaan pienen venesataman viereen.

Huoltorakennus oli jo hiukan elämää nähnyt mutta kuitenkin toimiva. Suihku ja Wc -tilat olivat samassa rakennuksessa. Miesten ja naisten tilat jakautuivat eripuolille rakennusta.

Huoltorakennuksen Wc
Huoltorakennus käsienpesu
Suihku.

Camping -alue oli mukavan rauhallinen ja viihtyisä. Sijainnistaan huolimatta yö oli rauhallinen vaikka ihmisiä oli paljon liikkeellä pyhäpäivän johdosta. Kaikki tarvittava palvelu löytyi, tiskipaikat, puhdasvesi, harmaanveden ja wc:n tyhjennys. Mielestämme ihan hyvä peruspaikka yhdeksi, kahdeksi yöksi.

GIZYCKO

Saapuessamme Puolaan elokuisena maanantaina, ihmettelimme hiljaisia kauppoja. Meillä oli ajatus mennä ruoka ostoksille mutta kaikki kaupat olivatkin kiinni. Aloin googlettamaan ja selvisikin että Puolassa oli yleinen pyhäpäivä, Marian taivaaseen nouseminen. Kauppaan ei ollut mahdollisuutta mennä, joten se siirtyi seuraavaan päivään.

Päivä oli todella lämmin n. 30 astetta. Iltapäivästä päätimme kuitenkin lähteä tutustumaan kaupunkiin, jossa oli pyhäpäivän johdosta paljon paikallisia liikkeellä. Järvi ja kanaali olivat täynnä veneitä, joissa ihmiset viettivät yhteistä aikaa nauttien kauniista ja lämpimästä ilmasta. Tuona päivänä suurin osa ihmisistä oli kokoontunut rannan tuntumaan. Rantakaduilla oli paljon ravintoloita ja pikaruoka paikkoja sekä myyntikojuja.

Gizycko
Kanal Gizycji
Gizycko
Gizyscon satama
Gizycko
Rantakadulla oli paljon erilaisia ravintoloita.

Gizycko
Keskustassa kadun olivat hiljaiset. Kaikki olivat rantakaduilla.

Gizycko

Gizyscko on mukava pienehkö kaupunki, johon ehtii tutustua hyvin yhden päivän aikana.

Voit käydä tutustumassa kaupunkiin myös Youtube kanavallamme Euroopan Road Trip 2022

One Comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *