Camping-alue ulkomailla

CAMPING PIONA, ITALIA – Kaunis paikka Como-järven rannalla

Camping Piona sijaitsee pienessä kylässä Cortessa, Como-järven pohjoisosassa Italiassa. Lähin kaupunki on Colico Piano n. 3km päässä. Camping -alue on ollut toiminnassa jo yli 60 vuotta, eikä ihme. Alue on hyvin pidetty ja se sijaitsee aivan Como -järven rannalla. Omalta autopaikalta vain muutamalla askeleella, pääset uimaan Como-järveen. Maisemat ovat todella kauniit ympäröivään vuoristoon.

Camping Piona
Camping piona
Reseptionin yhteydessä toimii kahvila.

Camping Piona

Perheen pyörittämällä camping -alueella on 100 paikkaa matkailu-autoille, vaunuille ja teltoille. Erikokoiset paikat erilaisille kulkuneuvoille ovat kaikki mukavasti nurmikentällä. Maksoimme yöpymisestä elokuun lopulla 30€. Hintaan kuuluu sähkö ja Wifi. Rannan viereisistä paikoista maksetaan 2€ lisää, joka on mielestämme pieni summa ja valitsimmekin mieluummin vapana olevan paikan rannan läheisyydestä. Muuten yöpyminen olisi maksanut 28€. Sesonki aikaan heinä-elokuussa kannattaa camping alueelle mennä hyvissä ajoin. Vapaat paikat menevät nopeasti ja esimerkiksi tänne ei oteta paikkavarauksia etukäteen.

Vaunulla olevia vuosipaikkalaisia alueella oli paljon. Näihin oli rakennettu isohkojakin telttamaisiakatoksia tai pieniä puurakennuksia. Vaunuista huomasi, ettei niitä ollut liikuteltu useampaan vuoteen. Ne toimivat ennemminkin kesämökkinä.

Koirat olivat tervetulleita alueelle, eikä niistä veloitettu erikseen. Toisin oli suurimmalla osalla Como-järven muilla campingalueilla.

Meillä oli paikka rannan vieressä.
Tästä oli mukavat maisemat syödä aamupalaa ja illallista.

Camping Piona
Meidän leiri. Paikat oli mukavasti nurmipohjaisia.

Erittäin siististi pidetyllä alueella on reseptionissa kahvila, josta saa pientä suolaista, makeaa ja juotaa myös mietoja alkoholijuomia. Täältä voi esimerkiksi aamupalaksi ostaa ihanan lämpimän Croisantin ja kahvin, nauttien ne kahvilan kauniilla maisemalla olevalla terassilla tai ottaa mukaan omalle leiripaikalle.

Ranta on hyvä ja sopii hyvin lapsille. Kiviä on paljon, joten rantakengät ovat täällä hyvä varustus. Elokuussa järvivesi oli mukavan lämmintä, kuitenkin virkistäen yli 30 asteen helteessä.

Camping Pionan ranta
Kiviä on rannalla paljon.
Camping Piona comojärvi
Mahtavat puitteet vesiurheilulle.

Huoltorakennus

Camping Pionassa on kaksi eri huoltorakennusta, jotka sijaitsevat alueen molemmissa päissä. Wc -ja suihkutilat ovat hyvät ja erittäin siistit. Ne siivottiin useamman kerran päivässä. Wc-paperi oli kyllä itse otettava mukaan. Suihkussa lämminvesi toimii poletilla, joka käydään ostamassa respasta. 1€ saa tietyn määrän lämmintä vettä, tämä ei ole siis aikaan sidottu. Myös pyykinpesukone toimii samalla tyylillä poletilla, 7kg koneellinen maksoi 5€.

Camping Piona
Huoltorakennus
Camping Piona huoltorakennus
Wc:t ja pyykinpesukone.
Suihku. Siniseen laitteeseen laitettiin poletti, lämmintä vettä varten.

wc:t olivat siistit. Naisten vessassa ei vain ole ollenkaan istuinosaa erikseen.
Vaihtoehto, jos haluat kokeilla jotain erilaista 😂

Tiskauspaikkoja oli useampi, huoltorakennuksien yhteydessä ulkona sekä erillinen katos.

Huoltorakennuksen yhteydessä on pitkä rivi tiskauspaikkoja
Camping Piona
Tiskauskatos. Katoksen päästä sai autoon otettua raikkaan veden.

Alueella oli käytössä myös polkupyöriä, jotka kuuluivat hintaan. Muutaman kerran hyödynsimme pyöriä, koska omat eivät tällä reissulla olleet mukana. Mitään huippu yksilöitä ne eivät olleet mutta pelasivat hyvin ja matka Colico Pianon kyläänkin sujui rattoisasti.

Pyörät olivat vapaasti käytettävissä

Colico Piano
Colico Piano, 3km Camping Pionasta. Poljimme tänne pyörillä.
Colico Pianon tori Como-järven rannalla

Takaisin tultiin ihanaa pientä maalaismaisema tietä
Tienvarrella oli myynnissä tuoreita munia.

Camping-alueen lähistöllä on muutama hyvä ravintola, johon oli vain n. 1km matka. Tutustuimme paikalliseen pizzeriaan Pizzeria Legnoneen, joka oli saanut hyvät arvostelut. Perheen pitämään ravintolaan alkuillasta arkena, mahtui hyvin syömään ilman pöytävarausta.

Corten pienessä kylässä on oma leipomo, jonne kannattaa mennä heti aamulla ajoissa. Halukkaita tuoreen leivän ja leivosten ostajia on jonoksi asti. Leipomo suljetaan, kun myytävät tuotteet ovat loppu ja avataan taas seuraavana aamuna uudelleen.

Pizzeria Legnone
Leipoman antimia

Viihdyimme Camping Pionassa

Me vietimme mukavassa Camping Pionassa yhdeksän päivää elokuussa 2022. Alkuperäinen suunnitelma oli viettää pari yötä mutta koiramme joutuessa kiireelliseen leikkaukseen oli tässä viivyttävä pidempään. Tämä ei meitä kuitenkaan haitannut. Paikka oli mitä mahtavin viettää lomaa, säät suosivat ja maisemat olivat mahtavat. Suppailu olosuhteet oli hienot varsinkin aamupäivällä, kun järvi oli aivan tyyni.

Täällä rentouduttiin 🙂

Camping  Piona Como-järvellä
Keskeltä järveä oli ihana ihailla vuoria.
Camping Piona Como-järvellä

Camping Piona
Useana iltana saimme ihastella kaunista auringon laskua.

Annamme ison suosituksen tälle Como-järven Camping Pionalle. Jos liikumme tuolla suunnalla, palaamme sinne varmasti. ❤️

Voit käydä katsomassa Euroopan Road Trip 2022 reissumme Youtube -kanavallamme.

One Comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *